HAARP

    High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) je výskumný program ionosféry, ktorý je  financovaný spoločne vladnymi US Air Force, US Navy , University of Alaska , a Defense Advanced Research Projects agentúrou DARPA. HAARP je postavený firmou BAE Advanced Technologies   v roku 1997 a jej cieľom je analyzovať ionosféru a skúmať potenciál pre rozvoj a vylepšenie ionosféry pre rádiovú komunikáciu a rádiové technológie. Program HAARP funguje hlavne ako arktické zariadenie s názvom VYSKUMNÁ HAARP STANICA, na Air Force- pozemku  blízko mesta s nazvom Gakona na Aljaške .

Haarp je vlastne vysielač s vysoký výkonom, ktorý si asi ťažko vieme predstaviť, skladá sa zo 180 antén, ktoré sú postavené na ploche 13 hektárov. Výkonnosť týchto antén je taká silná že pri ich zapnutí sa narušuje rovnováha okolo zeme a ohrieva sa ionosféra. HAARP na Aljaške má výkonnosť 3 600 000  Wattov, teda 3,6 MW a vysiela v rozmedzí pásma HF 2,8 - 10.0 MHz. V roku 2008 bol spustený ďaľší vysielač, ktorý sa nachádza v Grónsku avšak tento už je novšej generácie a je až 3 krát výkonnejší. Aj keď sa projekt HAARP tvári ako vedecký výskumný program niet pochýb o tom že ide v podstate o geofyzikálnu zbraň.

 

HAARP

 

Prostredníctvom použitia HAARP môže byť vo vybranom regióne uplne prerušená letecká a námorná navigácia, úplne prerušená rádiová komunikácia, rádiolokácia, možu byť zastavené všetky zbrane a technika. Možu byť umelo vyvolané havárie na elektrických sieťach, plynovodoch a ropovodoch. Môže byť umelo vyvolané negatívne pôsobenie na biosféru zeme a psychický stav ľudí. V prípade zapnutia všetkých 5 plánovaných vysielačov môže prísť aj ku katastrofám celoplanetárneho významu, ktorých odvrátenie už nebude možné.

 

HAARP

 

https://www.haarp.alaska.edu/

https://en.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program

https://cs.wikipedia.org/wiki/HAARP 

 

 

 

Diskusná téma: HAARP

Dátum: 06.04.2017

Vložil: Honza

Titulok: môže prísť aj ku katastrofám celoplanetárneho významu

Formulace "Prostredníctvom použitia HAARP ..... možu byť zastavené všetky zbrane a technika" se dá ohodnotit krásným slovenským "kokotina" A podobně, že je to geofyzikální zbraň!!!
Je to součást systému včasného varování, využívající troposferický rozptyl (OTH). Samozřejmě, každé takové zařízení se dá (mimo jiné) využít k výzkumu.. a určitě se na něm intenzivní výzkum provádí ... a taky intenzivní průzkum v okolí několika tisíc kilometrů. Frekvenční pásmo, výstupní výkon i rozsáhlé anténní pole má srovnatelné s Dugou, akorát tady je to pole je o 90 stupňů otočené a je poněkud rozsáhlejší. To ale nevadí - proměnným fázováním jednotlivých antén nebo částí anténního pole se dá tvarovat a směrovat vyzařovací charakteristika.

Pridať nový príspevok